Menü
Telefonszám
Kapcsolat

2020. július 31, péntek 11:16

A mobil gumiszerviz bármikor a rendelkezésünkre áll

A mobil gumiszerviz, egy mikrobuszba épített professzionális szerelőműhely, amely azonos minőségű és precizitású gépekkel van felszerelve, mint a hagyományos gumis műhely.

A mobil gumiszerviz bármikor a rendelkezésünkre ál

Az elérhető legkorszerűbb és legcélszerűbb gépekkel szerelték fel a gumis szervizautókat. A mobil gumiszerviz szerelőjének fő feladata, hogy a helyszínen felmerülő gumi problémákat azonnal meg tudja oldani. A gumicsere nem csak defektnél szükséges. Használat során kopik a felülete. Szerencsére az abroncs nem egy gyorsan kopó alkatrész, így nem kell évente lecserélnie. Azonban van, amikor már szükséges kidobni a régit, és újat venni helyette.

A mobil gumiszerviz szinte minden járművet vállalni tud, legyen szó motorkerékpárról, személyautóról vagy kamionról.

A szerviz autó rendelkezik minden olyan eszközzel, ami a korszerű gumizáshoz, javításhoz és centrírozáshoz kell.

A gumiabroncsban keletkezett lyuk megkeresése

A javításhoz először is meg kell keresnünk a szivárgás helyét. Nézzük meg, nem áll-e ki egy csavar, szög vagy más törmelék a gumiabroncsból. Ha nem, akkor a szivárgás helyének meghatározása nehezebb feladat lehet, de van egy trükk, amellyel egyszerűbbé tehető.

Töltsünk meg egy permetezőfejes palackot szappan és víz oldatával, vagy a gumigyártó által jóváhagyott defektkereső folyadékkal.

Fújjuk fel a gumiabroncsot, majd permetezzük be annak teljes felületét a tisztítószeres palackkal.

Keressünk apró, vulkánszerűen kitörő buborékokat, amelyek pontosan a lyuk helyén jelennek meg, ahogy a tisztítószer lefolyik az abroncs futófelületén. Ahol a buborékok előtörnek, ott szükséges a gumiszerelés. A defektjavítás nem szezonális munka, hiszen az év bármely napján szükségünk lehet rá, legyen tél, nyár, ősz vagy tavasz. Sajnos ez minden nap előfordulhat bárkivel, még ha óvatosan is vezet, egy szög vagy szilánk bármikor belefúródhat a gumikba.

Miért fontos a gumiabroncs javítása?

Ha lyukas, vagy folyamatosan levegőt veszítő gumiabroncson vezetünk, nagyon fontos, hogy azonnal megvizsgáltassuk azt egy szakértővel. Ez nemcsak a saját biztonságunk miatt létfontosságú, hanem azért is, mert a defektes gumin való haladás még rövid távon is tönkreteheti a gumit.

A gumijavító szakember megállapítja, hogy ki kell-e cserélni a gumiabroncsot, vagy javítható-e.

A defektet a helyszínen kezelni tudják, a legtöbb lyuk, szög okozta sérülés vagy legfeljebb 0, 64 cm hosszú vágás megjavítható, ha a sérülés csak a futófelületet érinti. Előfordulnak azonban olyan sérülések, amelyek egyszerűen nem javíthatók. Ilyen esetben új gumiabroncsot kell vásárolunk.

© 2019 gurulogumiszerviz.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.