Menü
Telefonszám
Kapcsolat

2020. március 31, kedd 14:42

Autómentés és tréler bérlés: tudnivalók

Az elakadás lehetősége minden autós utazásban benne van, akár rövidebb, akár hosszabb útra megyünk belföldre vagy külföldre. Akármilyen alaposan is készítettük fel autónkat indulás előtt, egy váratlan műszaki hiba, vagy baleset következtében műszaki mentésre lehet szükségünk.

Elakadás esetén a lehetőségeink attól fognak függni, hogy mitől vált az autó mozgásképtelenné. Míg a laikusok számára egy egyszerűbb műszaki probléma is áthidalhatatlan akadályt jelent, ezeket sok esetben a helyszínre hívott szerelő ott helyben javítani tudja.

Autómentés és tréler bérlés: tudnivalók

Autómentés és tréler bérlés: tudnivalók

Más a helyzet egy komolyabb probléma, vagy egy balesetet szenvedett és mentésre szoruló autó esetén. Amikor a helyszíni javítás nem megoldható, a működésképtelen autót egy szervizbe kell szállíttatni, amire a legcélszerűbb egy autómentő szolgáltatást igénybe venni. Alternatív megoldásként egy ismerősünket felhívhatjuk, hogy keressen ki az elakadásunk környékén egy megfelelőnek tűnő céget.

Az autómentés menete

Vannak cégek, akik a javítás idejére csereautót is tudnak biztosítani, erről is érdemes lehet érdeklődni. Azért is kell ennyi mindent megadni egyébként, hogy megfelelő méretű és felszereltségű autómentőt küldjenek a helyszínre olyan emberrel, aki adott esetben jártas a speciális mentési megoldásokban.

A legfontosabbak általában a következők:

  • autó adatai: márka, súly, típus stb.
  • honnan kell menteni, hol az autó és milyenek a terepviszonyok, mélygarázsban van, út szélén, szántásban, városközpontban, külterületen
  • kormányozható-e a gépjármű
  • mekkora az autó, személy, teher, kamion esetleg alacsony sportkocsi
  • embert is kell-e szállítani
  • hova kérjük a szállítást.

Autómentő bérlése – feltételek és árak

Amennyiben nem egy váratlan probléma miatt lett szükség autónk egy másik autó segítségével történő szállítására, úgy jó alternatíva lehet egy autómentő teherautó bérlése. Ehhez azonban néhány dologgal érdemes tisztába lenni.

Milyen jogosítvánnyal, milyen teherautó vezethető?

B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezve is választhatunk autómentőt. Ha a jogosítványunk adta lehetőségeknél nagyobb járműre van szükségünk, bérelhető autómentő és tréler sofőrrel együtt is.

© 2019 gurulogumiszerviz.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.