Menü
Telefonszám
Kapcsolat

2020. március 31, kedd 14:35

Az autómentés 5 fontos szempontja

Sajnos életében legalább egyszer mindenkivel előfordul, hogy autómentőt kell hívnunk, ha nem magunknak, akkor másnak. Nagyon kevés szerencsés ember van, akivel sosem történik meg ilyen probléma az életében.

Bármely napszakban lehet szükségünk autómentésre, ezért jó, hogy már létezik non-stop autómentés is. Ezt a helyzetet is tudni kell kezelni, ezért most 5 szemponton fogunk végig menni, hogy zökkenőmentes legyen az autómentés.

Az autómentés 5 fontos szempontja

Az autómentés 5 fontos szempontja

1.  Honnan hová?

Ez talán a legfontosabb tisztázni még az elején, hisz ez határozza meg a költségek túlnyomó részét. Nem csak ezért fontos, hanem azért is, mert így az autómentő előzetes útitervet tud készíteni, hogy milyen legyen az útvonala. Forgalomtól és útszakasztól függően fel tudjon előzetesen készülni bármilyen eshetőségre.

2. Az autó típusa

Ez azért fontos, mert csak így tudják meghatározni, hogy milyen nagyságú trélert küldjenek majd a menteni kívánt autóhoz. Csak, hogy tisztázzuk ezt a feltételt azért nem mindegy milyen nagyságú, mert egy smart-hoz elég a kisebb, viszont egy kisbuszhoz nagyobbra van szükség. Ehhez hozzá tartozik az autó pontos súlyát meghatározni, ha erre nincs lehetőségünk, akkor egy körülbelüli súlymeghatározás is elegendő lehet.

3. Szállítandó személyek

A legtöbb esetben nem egyedül utazik az ember. Most már arra is lehetőség van, hogy a velünk utazó személyeket is el tudja szállítani a tréleres autó vagy az autómentő szolgálat küld egy plusz autót létszámnak megfelelően a személyek elszállítására. Ez azért is jó, hogy most már van egy ilyen lehetőség, mert nem kell plusz személyszállító autót fogadni, hanem egy cégen belül történik az autómentés és a személyszállítás is.

4. Plusz csomag

Fontos erről értesíteni az autómentőket mivel, ha nagyobb méretű csomagról van szó, akkor annak megfelelően készülnek fel a mentésre. Előfordult már olyan eset is, hogy igaz kisebb, de nagy értékű dolog volt az autóban. Ezt is fontos tisztázni a megfelelő szállítás érdekében.

5. Motor szállítás 

Erre is van lehetőség az autómentő szolgálatnál. Itt is ugyanúgy járnak el, mint az utóknál. Típus és súly meghatározás szerint küldenek trélert. Ebben az esetben is meg kell határoznunk, hogy honnan hová szeretnénk szállítani a motort.

© 2019 gurulogumiszerviz.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.