Menü
Telefonszám
Kapcsolat

2020. október 31, szombat 11:42

Gumiszerviz - gumiabroncs, autógumi tudnivalók

Fontos az autó szezonális ápolása: sok bosszúságtól és felesleges költségtől kímélheti meg magát, aki karbantartja autóját

A hosszú tél után az autó különösen igényli az ápolást. Ehhez tartozik az autó alapos tisztítása, és a károk felülvizsgálata. A hó és jég ellen használt só, valamint a kavics az utóbbi hónapokban megviselte az autó fényezését. Ha az ablaktörlő lapát dörzsöli az üveget, ajánlott újra cserélni. Gumiszerviz tudnivalók között az első legfontosabb, hogy minden autótulajdonosnak tudnia kell milyen gumival van szerelve az autója, hogy ha gumicsere ideje közeleg, akkor gyorsan tudjon keresni új gumiabroncsot. Autószerviz, olajcsere, javítás, ezek a dolgok jutnak eszébe a legtöbb autó szerető fejébe évszakváltáskor.

Gumiszerviz - gumiabroncs, autógumi tudnivalók

A defekt megelőzhető?

A károk nagy része elkerülhető, ha az autósok betartják az alapvető szabályokat. Legfontosabb, hogy ne terheljük túl az abroncsokat. A terhelés, az alacsony nyomás, a nagy sebesség, a magas hőmérséklet különösen károsítja a gumikat. Rendszeresen ellenőrizzük a gumik nyomását. A parkolásnál ne menjünk rá hirtelen erőből a padkára, ez ugyanis szintén kár tesz a gumiban. Az alacsony guminyomás miatt hamar felmelegszik az abroncs, ez pedig szintén jelentősen roncsolja a kereket.

Milyen hatással van a guminyomás a gumi élettartamára?

Ha a gumiban az előírt nyomás tartósan fél barral kevesebb, annak már hatása van a futófelület minőségére, 20 százalékkal is lerövidítheti az autógumi élettartamát.

Alufelni vagy acélfelni?

Az acélfelni és alufelni közötti főbb különbségek a tartósságból és az anyagösszetételből adódnak. A jó teljesítményű felnik többségének alapja az alumínium ötvözetek. Az alufelni használatával nemcsak a kocsink kinézetét tesszük stílusossá, de a teljesítmény is növekedni fog. A jó összetétel hosszabb élettartamhoz vezet, ami alacsony gumikopást biztosít. A súlycsökkentés könnyebbé teszi a jármű irányváltoztatását, és segítség lesz gyorsításkor vagy fékezéskor.

Mikor cseréljük le a téli gumikat?

Amint a nappali hőmérséklet tartósan 10 fok fölé megy, érdemes időpontot egyeztetni egy gumis műhelyben, hogy elkerüljük a sorban állást. Csere előtt fontos a nyári gumiabroncs bordázatát ellenőrizni. Fontos, hogy gumit ne a márkák által hanem a minőség által válasszunk. Néha az olcsó gumi jobb minőségű tud lenni.

Műszaki vizsgára csak úgy mehet az autó, ha minden rendben van rajta.

© 2019 gurulogumiszerviz.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.