Menü
Telefonszám
Kapcsolat

2020. május 25, hétfő 16:46

Mobil gumis non stop Magyarországon

A mobilgumis autó belső felszerelése révén lehetőség nyílik defektes abroncsok javítására, abban az esetben, ha az abroncson szakszerűen és biztonságosan javítható sérülés van. Szintén lehetőség van bárhol gumiszerelésre. A gumiabroncsok mindig koszosak, nehezek. Ezt évente kétszer az autóba cibálni, és onnan a gumiszervizbe vinni, megvárni a gumiszerelést, majd hazahozni, és még a kocsit is kitakarítani a koszos gumik után több órás művelet.

Mobil gumis non stop Magyarországon

Mobil gumis non stop Magyarországon

A gumiszerelés gyakorlatilag bármely helyszínen lehetséges. A gépjármű teljesen önellátó, a gépek meghajtásához szükséges áramot, valamint sűrített nagynyomású levegőt magának állítja elő aggregátor segítségével.

Mi az a gumiabroncs?

A gumiabroncs biztosítja az erőátvitelt a jármű és az út között.

A jármű súlya képviseli a függőleges irányú erőket, a gyorsulás-lassulás az érintő irányúakat, kanyarodáskor pedig oldalirányú erők hatnak. A gumiabroncsnak olyannak kell lennie, hogy mindezeket elviselje. Ezeket az erőket tenyérnyi helyen, a megfelelő felfekvési felületen kell átadnia.

A gumiabroncs gumiból és az erősítőváz anyagaiból általában textilből áll.

A gumiabroncsok osztályozása

Megkülönböztetünk tömör abroncsot és légabroncsot, aszerint, hogy a függőleges terhelést gumi vagy levegő veszi fel. A kerék feltalálása óta számtalan sikeres és sikertelen próbálkozás volt, hogy minél kényelmesebbé, biztonságosabbá tegyék az utazást. A több mint 100 év alatt csak a legkitartóbbak maradtak fent. Ezek a vállalatok energiát, időt, pénzt nem kímélve fejlesztették ki a ma használatos gumiabroncsokat. S évről évre újabb fejlesztésekkel rukkolnak elő.

A gumiabroncs felépítése

A gumiabroncs meglehetősen összetett szerkezet. A modern abroncsok mintegy húsz különböző alkatrészt tartalmaznak, ezek egy része speciális összetételű gumi, más részük gumiba ágyazott textil-, műanyag- illetve fémszálak segítségével készített kompozit anyag.

Az abroncs legbelső rétege a légzáró, melynek feladata, hogy megtartsa a gumiabroncsba fújt levegőt, valamint megakadályozza a pára, nedvesség bejutását.

A szövetváz feladata, hogy ellenálljon a gumiabroncsba fújt levegő feszítésének, terhelés esetén is, tehát akkor is, amikor az abroncs az autó súlyát tartja.

Az övek veszik fel azokat az erőket, amelyekkel a talaj hat az abroncsra. Az abroncsnak a pereme a kerékpánton keresztül kapcsolódik a járműhöz.

A peremvédő felületén keresztül érintkezik az abroncs a pánttal. Feladata, hogy a köpeny ne csússzon el a pánton. Bírnia kell az elcsúszással járó dörzsölődést mechanikailag is, és a fejlődő hőnek is ellen kell állnia.

A mobil gumiszerviz feladata, hogyha defektet kapsz egyből a segítségedre mennek non stop! A javítás és a gumiszerelés már a helyszínen megtörténik így nem kell elvontattatni az autódat plusz pénzért.

Mi az a defekt?

Amikor a keréken található gumiabroncs megsérül, így az utadat nem tudod tovább folytatni, orvosolni kell a problémát. Szerencsére a mobil gumis szolgáltatás egyből a segítségedre van a gumicsere véghezvitelére.

© 2019 gurulogumiszerviz.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.