Menü
Telefonszám
Kapcsolat

2020. május 25, hétfő 16:42

A mobil gumiszerviz a legjobb választás

Mit tegyünk, ha defektet kapunk?

Defektet kapni mindig és mindenhol kellemetlen, de különösképp akkor az, ha épp a nyaraláskor, otthonunktól távol, teli csomagtérrel ér minket a baj. Ezért is fontos, hogy utazás előtt átnézzük, akár egy gumisnál átnézessük abroncsainkat. Simán lehet, hogy van olyan apró sérülés, befúródott csavar, amivel a városban, rövidebb távokon és kisebb sebességnél még elvolt az autó, de hosszabb úton, nagyobb tempónál, hőségben már galibát okozna.

A mobil gumiszerviz a legjobb választás!

A mobil gumiszerviz a legjobb választás!

Ha defektet kapunk, első dolgunk kell legyen a felismerés után a megállás! Felnin nem érdemes továbbgurulni, az és az abroncs is sérülhet. Fontos, hogy lakott területen kívül sötétedés után, illetve korlátozott fényviszonyok esetén csakis láthatósági mellényben szabad kiszállni az autóból. Nappal is ajánlott persze azt felvenni. Alap, hogy kapcsoljuk be az vészvillogót, de az nem helyettesíti a kötelezően és az adott úton megengedett tempóhoz mérten féktávon kívül elhelyezendő elakadásjelző háromszöget. A 112-es számot hívva mindenhol érdemes bejelenteni, hogy defektet kaptunk. Elsőre talán fölöslegesnek tűnik, de autópályán simán számíthatunk arra, hogy autónkat körbebólyázzák a biztonságunk érdekében.

Utóbbiért persze magunknak is tenni kell: az utasok is szálljanak ki az autóból - lehetőleg szintén láthatósági mellényben, és ha tudnak, menjenek távol az úttesttől. Ha ez megvan, elkezdhetjük felmérni a kárt. Könnyebb helyzetben vagyunk, ha autónkban van legalább szükségpótkerék. Utóbbi nem az igazi persze, de legalább biztosan megadja a továbbhaladás lehetőségét.

Amennyiben a hajtott tengelyen lévő kerék kapott defektet, akkor dupla szerelés vár ránk, oda ugyanis a differenciálmű gyötrésének elkerülése érdekében nem rakhatunk a másik oldalon lévőnél kisebb kereket.

A mobil gumiszerviz hívása ilyenkor a legjobb választás. Nekik gyerekjáték a gumicsere, a gumiszerelés, a defektjavítás, vagy akár a gumiabroncs javítása. Az autógumi hiába tűnik olyan vastagnak, az is könnyen kilyukadhat. A gumi szerviz autója fel van szerelkezve a legjobb szerszámokkal, és a lehető legjobb munkát adják ki a kezük közül. Ha az autópálya közepén ragadtunk ők jönnek és segítenek rajtunk.

Egyre több a csakis defektjavítóval szerelt autó, ezért egyre több az ilyen, azonnali javításra specializálódott vállalkozó, a Google mindenhol segítségünkre lesz. Áraikkal mindenképp olcsóbbak, mintha az egész autót szállíttatnánk szervizbe. Van gumis, aki a defektes autóhoz viszi az új abroncsot, és furgonjában ott szereli azt fel, van olyan, aki az autó típusát megkérdezve pótkereket visz a helyszínre, majd műhelyébe várja az új gumi felszerelésére az autóst.

© 2019 gurulogumiszerviz.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.